Pentru o portie avem nevoie de:
-
2 bucati cotlet porc
-
3 catei de usturoi
-
2 linguri ulei de masline
-
cimbru
-
sare
-
piper
-
2 felii de unt
Pentru a nu se strange in tigaie, cotletul se cresteaza pe
partea cu grasime si se asezoneaza cu sare si piper. Pentru ca toate
condimentele sa patrunda in carne si sa nu cada in tigaie in timpul prajirii,
bucatile de cotlet se bat usor cu pumnul.

In tigaia incinsa se adauga uleiul masline si bucatile de carne.
Usturoiul curatat se zdrobeste usor cu lama cutitului si se
arunca in ulei langa carne impreuna cu o lingurita rasa de cimbru uscat, sau si
mai bine, o crenguta de cimbru proaspat.

Carnea se lasa cam 4 minute pe fiecare parte, agitand-o din cand in cand, pentru ca cimbrul sa adere si el pe suprafata fripturii.
Se adauga untul si se mai lasa inca 2 minute, turnand cu
lingura unt peste carnita pentru o intensificare a aromelor.
simplu.... tare duios de ....pofticios ! :)
RăspundețiȘtergereMinunat. Curcubeu pe cerul gurii!!!!!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere