miercuri, 8 octombrie 2014

Musaca de cartofi cu carne de pui




Ingrediente:
-2,5 kg cartofi
-700 gr carne toccata pui
-3 morcovi
-2 cepe
-4 linguri ulei
- piper
-boia dulce
-sare
-vegeta
- o legatura patrunjel
-2 oua

Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert iar noi ne apucam de umplutura.


Ceapa data pe razatoarea mare se caleste in ulei pana cand aceasta devine sticloasa. Se adauga apoi morcovul ras marunt si se trag impreuna in tigaie pana se patrunde si morcovul.



Legumele se amesteca cu carne si se tine totul pe foc pana ce carnea isi schimba culoarea.


Se retrage de pe foc si se adauga condimentele (boia dulce, vegeta, sare, piper) dupa gust, patrunjelul tocat fin si ouale.


Cartofii fierti se maruntesc ca pentru piure si se sareaza dupa gust.


Pregatim o oala intinsa si o tapetam cu unt. Punem un strat de piure apoi jumatate din compozitia de carne. Un alt strat decartofi, stratul final de carne si o ultima portie de cartofi.




Se da totul la cuptor pentru a se rumeni.
Cand se scoate de la cuptor se lasa putin sa se racoreasca pentru o feliere optima si se serveste alaturi de o salata de muraturi.




Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu