miercuri, 8 octombrie 2014

Mancare de fasole verde




Ingrediente:
-         1 kg fasole verde
-         2 cepe
-         1 ardei kapia
-         5-6 catei de usturoi
-         1 legatura marar
-         sare
-         piper
-         2 linguri pasta tomate

Fasolea se curata si se rupe in bucati mai maricele, indepartand totusi capetele pastailor.


Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine trasnlucida, iar apoi se adauga ardeiul taiat cubulete.



Cand toate legumele sunt patrunse se adauga pastaile impreuna cu o cana de apa, si se acopera cu capacul pentru a se inabusi.


Cand fasolea este aproape fiarta (se poate testa fragezimea pastaii prin gustare) se adauga cele doua linguri de pasta de tomate, o lingurita de vegeta, piper si sare dupa gust.


Se lasa sa dea in clocot pentru inca 10 minute si se adauga mararul si usturoiul tocat marunt.


Se mai pastreaza pe foc inca 5-6 minute.



Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu