miercuri, 8 octombrie 2014

Cotlet de porc tras la tigaie




Pentru o portie avem nevoie de:
-         2 bucati cotlet porc
-         3 catei de usturoi
-         2 linguri ulei de masline
-         cimbru
-         sare
-         piper
-         2 felii de unt

Pentru a nu se strange in tigaie, cotletul se cresteaza pe partea cu grasime si se asezoneaza cu sare si piper. Pentru ca toate condimentele sa patrunda in carne si sa nu cada in tigaie in timpul prajirii, bucatile de cotlet se bat usor cu pumnul.












In tigaia incinsa se adauga uleiul masline si bucatile de carne.
Usturoiul curatat se zdrobeste usor cu lama cutitului si se arunca in ulei langa carne impreuna cu o lingurita rasa de cimbru uscat, sau si mai bine, o crenguta de cimbru proaspat.












Carnea se lasa cam 4 minute pe fiecare parte, agitand-o din cand in cand, pentru ca cimbrul sa adere si el pe suprafata fripturii.
Se adauga untul si se mai lasa inca 2 minute, turnand cu lingura unt peste carnita pentru o intensificare a aromelor.












Carnea se aseaza in farfurie. Mie imi place sa torn peste carne si sosul ramas in tigaie si la fiecare bucatica sa plimb carnea in sos.



Pofta buna!!

3 comentarii: