Ingrediente:
-
7 ciocanele
- 2 ardei rosii
-
2 cepe
-
5 catei usturoi
-
2 linguri pasta tomate
-
2 linguri faina
-
50 ml ulei
-
piper
-
condimente pui
-
boia dulce
-
oregano
-
busuioc
-
sare
Carnea se condimenteaza cu condimentele de pui si se lasa sa
se odihneasca in frigider circa 30 minute.
Ceapa se toaca cat mai marunt si se caleste in uleiul incins
pana devine translucida.
Adaugam in ulei 1 lingurita de boia dulce si 1 varf de lingurita
de oregano uscat, si calim totul pentru cateva secunde pentru a trezi la viata
aromele, dar avem grija sa amestecam incontinuu pentru a nu se arde.
Punem in oala si carnea de pui pentru a o cali , dar o intoarcem din cand in cand pe
fiecare parte.
Cand carnea se albeste si chiar se rumeneste putin, aruncam
peste ea jumatate din usturoi si toti ardeii taiati rondele. Agitam bine oala,
si lasam asa inca 5 minute.
Dizolvam pasta de tomate in 750 ml apa calda si turnam peste
carne.
Fierbem totul la foc mic pentru circa 15 minute, iar apoi
facem un sos din faina pentru a ingrosa papricasul. Totodata, se sareaza dupa
gust, se pune si restul de usturoi tocat marunt, oregano si busuioc. In 5
minute totul este gata de papat J.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu