miercuri, 8 octombrie 2014

Pui cu susan si ardei dulce-acrisor




Piept de pui cu susan - ingrediente:
-         1 piept pui
-         susan
-         boia iute
-         2 oua
-         faina
-         piper
-         sare
-         4-5 catei de usturoi
-         ulei pentru prajit

Pieptul de se curata de pielite, se spala si se taie in fasii cu o grosime de 3 cm.
Se condimenteza cu sare, piper, usturoi pisat si boia iute dupa gust.


Suvitele de carne se tavalesc prin faina, apoi ou si la final susan, si se trantesc in ulei incins. Atentie, carnea se prajeste la foc mic deoarece crusta de susan s-ar arde repede iar carnea nu s-ar patrunde.




Ardei dulce- acrisor - ingrediente:
-         7 ardei kapia
-         3 cepe
-         4 linguri ulei de masline
-         2 linguri zahar
-         3 linguri otet vin rosu
-         sare
-         piper
-         7-8 frunze de busuioc proaspat

Ceapa se taie julienne iar ardeiul fasii subtiri si lungi.



Se incinge uleiul de masilne iar ceapa si ardeiul, impreuna, se trag in tigaie la foc mare. Se lucreaza numai cu tigaia la foc mare, pentru ca ardeiul sa ramana crocant caramelizandu-se in acelasi timp cu ceapa, si nu sa se inabuse in propriul suc. Sunetul scos de tigaie trebuie sa fie sfaraitul unei prajeli. Deasemenea daca cantitatea de ardei este mare, este recomandabil folosirea unei tigai mai mari, tocmai pentru evitarea inabusirii legumelor. Tigaia  trebuie sa fie antiaderenta pentru a nu se arde sau lipi nimic de fundul tigaii.


Inca de la inceput se asezoneaza cu sare, piper si 2 linguri mari se zahar. Se lasa sa se caramelizeze, miscand mereu tigaia pentru o imbinare uniforma a aromelor.


Cand sucurile naturale iesite din ardei si ceapa, amestecate cu zaharul, sunt absorbite de fiecare bucatica din tigaie, legumele capata o culoare placuta, lucioasa, rosiu-maroniu.
Se toarna 3 linguri de otet de vin rosu si se mai tine pe loc pana la evaporare.

Tigaia se retrage de pe flacara si se adauga busuioc verde pentru un gust aparte.


Felul de mancare se serveste cald dar si rece intr-un sandwich pentru cei mici dar si cei mari, atunci cand sunt in graba J .



Ardeiul astfel gatit poate fi asociat si cu o delicioasa si suculenta friptura de cotlet de porc.

Preparatul final arata asa J




Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu