Ingrediente pentru 3 portii:
-
100 gr. taietei de orez
-
300 gr. brocoli
-
½ piept de pui
sau un piept de pui daca este micut
-
3 oua
-
5 catei usturoi
-
5 linguri ulei de masline
-
5 linguri sos soia
-
piper
Pentru inceput, fierbem 1,5 l apa si o turnam fierbinte in
vasul cu taietei. Ii lasam acoperiti cu un capac pana terminam restul de
pregatit, timp in care ei se vor “umfla” in apa fierbinte si vor deveni tocmai
buni de mancat.
Pieptul se transeaza de-a lungul, in 2 bucati, si se trece
cu facaletul peste el pentru a-l putea felia in fasii subtiri. Brocoli se rupe in buchetele mici. Folosim si tulpina daca este
cazul
Intr-o tigaie se incing 3 linguri de ulei de masline, iar pieptul
de pui de prajeste in uleiul fierbinte.
Cand carnea capata o culoare usor maronie, aruncam in tigaie
usturoiul feliat subtire si bucatile de broccoli. Pastram totul pe foc inca 10 minute, pentru
ca brocoli sa se patrunda putin, dar sa ramana totodata usor crocant.
Stropim cu sos de soia si tragem tigaia de pe flacara dupa 2
minute.
Intr-o tigaie mare sau wok, daca aveti, faceti oua
amestecate folosind cele 3 oua si uleiul de masline ramas.
Scurgem taieteii si ii adaugam peste ouale gatite, impreuna
cu puiul si broccoli. Piperam dupa gust si mai adaugam sos de soia daca este
nevoie (sare nu se foloseste, fiind inlocuita de soia). Amestecam totul si mai tinem tigaia pe foc inca 1 minut.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!