vineri, 5 decembrie 2014

Spaghete cu sos rosu si pui


Ingrediente:
  • 300 gr. spaghete
  • 1 borcan ciuperci feliate
  • 500 gr. carne tocata
  • 3 linguri pasta tomate
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ardei iute sau pasta de ardei iute dupa gust
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Usturoiul feliat se caleste in uleiul incins pentru 1 minut pentru aroma, amestecand continuu, deoarece, daca usturoiul se va arde, acesta va deveni amarui.


Se adauga ciupercile spalate si surse bine, bine...nu am vrea ca uleiul sa ne stropeasca si sa avem “accidente de munca” :-) .


Le calim pentru cateva minute iar apoi adaugam carnea. Tinem totul pe foc pana ce carne devine alba iar sucul lasat de aceasta dispare. Pentru a evita formarea de bulgarasi de carne, folosim lingura pentru a-i sfarama.


Dizolvam pasta de tomate in suficienta apa caduta pentru a acoperi compozitia din tigaie.


Odata cu sosul adaugam si ardeiul iute si lasam se fiarba pana cand sosul se reduce si se ingroase. (Eu folosesc multa pasta de ardei iute … acum dupa gustul fiecaruia ......)
Cu 5 minute inainte de a opri focul, adaugam ½ lingurita busuioc uscat, ½ lingurita oregano uscat, piper si sare dupa gust.


Fierbem spaghetele dupa instructiunile de pe pachet si putem chema pofticiosii la masa :-) .



Pofta buna!