Sosul pentru aceste paste poate fi servit si fara paste,
ca orice fel de mancare, precum ghiveciul.
Prima data cand am preparat aceasta reteta, mi-a ramas putin
sos, pe care l-am pastrat in frigider, iar dupa 2 zile, l-am reincalzit si l-am
servit simplu, fiind la fel de bun ca in prima zi. Desigur, puteam sa mai fierb
paste, dar mi-a placut si fara J.
Ingrediente:
-
400 gr. paste
-
1 dovlecel
-
1 vanata
-
1 ardei rosu
-
1 ceapa
-
4-5 catei usturoi
-
3 linguri ulei masline
-
3 rosii
-
1 lingura pasta tomate
-
ardei iute
-
busuioc
-
oregano
-
piper
-
sare
Punem pastele la fiert in apa cu sare si ulei, respectand instructiunile de pe pachet.
Dovlecelul si vanata se taie cubulete medii, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare pentru 30 minute.
Dovlecelul si vanata se taie cubulete medii, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare pentru 30 minute.
Pregatim sosul, insa avem nevoie de o tigaie antiaderenta.
Totodata sa fim atenti la foc; recomand sa nu se foloseasca focul iute, altfel
se va prinde totul de fundul vasului.
Ceapa se taie julienne si se caleste in uleiul incins.
Cand
ceapa devine lucioasa, adaugam vanata si dovlecelul si lasam pe foc, cu
capacul pus, cateva minute pana se patrund. Nu uitam sa amestecam in legume, altfel
riscam sa ardem legumele.
Dupa 10 minute punem in tigaie si ardeiul, taiat bastonase,
pastrand capacul pus, pentru inca 10 minute.
Rosiile se oparesc, se descojesc si se taie marunt. Se
pregateste pasta de tomate, usturoiul feliat si ardeiul iute rondele. Totul se
adauga in tigaie pentru 5 minute.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, oregano si
busuioc.
Si pastele sunt gata!
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu