Blat:
-
7
albusuri
-
200
gr. zahar tos
-
4
linguri nuca prajita macinata
-
200
grame nuca prajita maruntita grosier
-
2
linguri pesmet
-
2
linguri faina
-
esenta
vanilie
Primul pas: separam galbenusurile de
albusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile s-au
intarit, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.
Adaugam nuca macinata, pesmetul, faina
praful de copt si esenta. Amestecam totul cu o spatula de cauciuc, cu miscari lente
de jos in sus.
Ultimul pas si cel mai usor: turnam
aluatul peste cele 200 de grame de nuca tocata grosier si introducem blatul la
cuptor pentru 20 minute (tava 20x30) pana trece testul scobitorii.
Strat de ciocolata:
-
100
gr. ciocolata amaruie
-
100
ml frisca lichida
Rupem ciocolata in bucati mici si o
topim la bain-marie impreuna cu frisca lichida, amestecand constant.
Peste blatul de nuca racit turnam
ciocolata topita si dam la rece pana cand aceasta se intareste.
Crema:
-
7
galbenusuri
-
7
linguri lapte
-
10
linguri zahar
-
500
ml frisca lichida
-
1
plic gelatina
-
50
ml apa
Pregatim gelatina cu apa rece conform
instructiunilor de pe pachet.
Intr-un vas incapator, mixam
galbenusurile cu zaharul si laptele. Crema obtinuta se aseaza pe baie de aburi,
amestecand mereu pentru a nu se prinde.
Cand zaharul s-a topit si crema s-a
ingrosat, inlaturam vasul de pe foc si lasam crema sa se raceasca.
Amestecam crema racita cu frisca
batuta si gelatina preparata. Crema trebuie folosita inainte ca gelatina sa
actioneze si crema sa se intareasca.
Alte ingrediente:
-
2
pachete biscuit petit beurre
-
200
ml cafea tare
-
cacao
pentru servire
Avand toate componentele prajiturii
pregatite, putem proceda la asamblarea acesteia.
Luam prajitura de la rece si verificam
daca ciocolata s-a intarit. Peste ciocolata punem jumatate din crema, apoi
biscuitii inmuitati in cafea, si restul de crema.
Este necesar ca prajitura sa stea la
rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Crema se va intari, biscuiti vor
fi mai moi de la cafea si crema si prajitura se va taia mai usor.
In momentul servirii, peste prajitura
vom pudra cacao.
Reteta a fost preluata de pe site-ul criss75-despremine.blogspot.ro! Multumesc Cristina pentru reteta!
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu