miercuri, 7 iunie 2017

Prajitura Deliciu


Blat:
-          7 albusuri
-          200 gr. zahar tos
-          4 linguri nuca prajita macinata
-          200 grame nuca prajita maruntita grosier
-          2 linguri pesmet
-          2 linguri faina
-          esenta vanilie


Primul pas: separam galbenusurile de albusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile s-au intarit, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.
Adaugam nuca macinata, pesmetul, faina praful de copt si esenta. Amestecam totul cu o spatula de cauciuc, cu miscari lente de jos in sus.
Ultimul pas si cel mai usor: turnam aluatul peste cele 200 de grame de nuca tocata grosier si introducem blatul la cuptor pentru 20 minute (tava 20x30) pana trece testul scobitorii.

Strat de ciocolata:
-          100 gr. ciocolata amaruie
-          100 ml frisca lichida

Rupem ciocolata in bucati mici si o topim la bain-marie impreuna cu frisca lichida, amestecand constant.
Peste blatul de nuca racit turnam ciocolata topita si dam la rece pana cand aceasta se intareste.


Crema:
-          7 galbenusuri
-          7 linguri lapte
-          10 linguri zahar
-          500 ml frisca lichida
-          1 plic gelatina
-          50 ml apa

Pregatim gelatina cu apa rece conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-un vas incapator, mixam galbenusurile cu zaharul si laptele. Crema obtinuta se aseaza pe baie de aburi, amestecand mereu pentru a nu se prinde.
Cand zaharul s-a topit si crema s-a ingrosat, inlaturam vasul de pe foc si lasam crema sa se raceasca.
Amestecam crema racita cu frisca batuta si gelatina preparata. Crema trebuie folosita inainte ca gelatina sa actioneze si crema sa se intareasca.


Alte ingrediente:
-          2 pachete biscuit petit beurre
-          200 ml cafea tare
-          cacao pentru servire

Avand toate componentele prajiturii pregatite, putem proceda la asamblarea acesteia.
Luam prajitura de la rece si verificam daca ciocolata s-a intarit. Peste ciocolata punem jumatate din crema, apoi biscuitii inmuitati in cafea, si restul de crema.
Este necesar ca prajitura sa stea la rece pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Crema se va intari, biscuiti vor fi mai moi de la cafea si crema si prajitura se va taia mai usor.
In momentul servirii, peste prajitura vom pudra cacao.




Reteta a fost preluata de pe site-ul criss75-despremine.blogspot.ro! Multumesc Cristina pentru reteta!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu