duminică, 11 iunie 2017

Muschi de porc la cuptor


  


Ingrediente:
-          1,2 kg muschi porc
-          5 catei de usturoi
-          4 foi dafin
-          1 lingurita sare
-          ½ lingurita boia dulce
-          ½ lingurita piper negru
-          ½ lingurita cimbru uscat
-          4 linguri de ulei
-          apa

Friptura de muschi de porc la cuptor este perfecta pentru o zi de duminica sau pentru orice alta cina cu prietenii. Este gustoasa si foarte simpla.
Spalam carnea si o uscam cu ajutorul unui servetel de bucatarie.


Pentru a ajuta condimentele sa se lipeasca de carne si sa lase cu adevarat gustul lor aromat, ungem carnea cu putin ulei pe toate partile.
Cu ajutorului unui cutit, facem buzunarase in carne, in care inseram usturoiul taiat bastonase mai mari. Condimentam carnea cu sarea, piperul, boiaua si cimbrul.



Deoarece condimentele au nevoie de timp pentru a actiona si a condimenta carnea, dam carnea la rece pentru 1-2 ore.
Inainte de a introduce muschiul de porc la cuptor, in tava alaturi de carne turnam si o cana de apa. Friptura va sta la cuptor la foc mediu timp de 2 ore acoperita cu folie de aluminiu, insa pe la jumatatea timpului vom intoarce carnea si o vom lasa in continuare la cuptor acoperita.
Cand apa din tava se evapora (aprox in 2 ore de la introducerea fripturii la cuptor), se inlatura folia de aluminiu pentru a lasa carnea sa se rumeneasca. Atentie totusi sa nu se arda friptura. Cred ca 10-15 minute sunt suficiente ca friptura sa capete o culoare rumena.




La fel se poate face si friptura din pulpa de porc daca o taiem felii groase de 4-5 cm.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu