Piept de pui cu susan - ingrediente:
-
1 piept pui
-
susan
-
boia iute
-
2 oua
-
faina
-
piper
-
sare
-
4-5 catei de usturoi
-
ulei pentru prajit
Pieptul de se curata de pielite, se spala si se taie in
fasii cu o grosime de 3 cm.
Suvitele de carne se tavalesc prin faina, apoi ou si la
final susan, si se trantesc in ulei incins. Atentie, carnea se prajeste la foc
mic deoarece crusta de susan s-ar arde repede iar carnea nu s-ar patrunde.
Ardei dulce- acrisor - ingrediente:
-
7 ardei kapia
-
3 cepe
-
4 linguri ulei de masline
-
2 linguri zahar
-
3 linguri otet vin rosu
-
sare
-
piper
-
7-8 frunze
de busuioc proaspat
Se incinge uleiul de masilne iar ceapa si ardeiul, impreuna,
se trag in tigaie la foc mare. Se lucreaza numai cu tigaia la foc mare, pentru
ca ardeiul sa ramana crocant caramelizandu-se in acelasi timp cu ceapa, si nu
sa se inabuse in propriul suc. Sunetul scos de tigaie trebuie sa fie sfaraitul
unei prajeli. Deasemenea daca cantitatea de ardei este mare, este recomandabil
folosirea unei tigai mai mari, tocmai pentru evitarea inabusirii legumelor.
Tigaia trebuie sa fie
antiaderenta pentru a nu se arde sau lipi nimic de fundul tigaii.
Inca de la inceput se asezoneaza cu sare, piper si 2 linguri
mari se zahar. Se lasa sa se caramelizeze, miscand mereu tigaia pentru o
imbinare uniforma a aromelor.
Cand sucurile naturale iesite din ardei si ceapa, amestecate
cu zaharul, sunt absorbite de fiecare bucatica din tigaie, legumele capata o
culoare placuta, lucioasa, rosiu-maroniu.
Felul de mancare se serveste cald dar si rece intr-un
sandwich pentru cei mici dar si cei mari, atunci cand sunt in graba J
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu