miercuri, 8 octombrie 2014

Aripioare crocante cu sos tzatziki




Aripioare crocante - ingrediente:
-         7 aripioare de pui
-         condimente care de pui
-         un praf de pulbere chilli
-         pesmet
-         2 oua
-         faina

Se inlatura varfurile aripioarelor, iar  restul aripioarei se sectioneaza in 2 bucati, rezultand in final 14 bucati super crispy, mai mult decat suficiente pentru doi mari pofticiosi.


Carnea se condimenteaza din belsug, adaugandu-se si un strop de fulgi de ardei iute pentru o explozie de arome.


Aripile se trantesc prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet. Ultimii doi pasi se executa de doua ori, dupa care carnea este numai bine pregatita pentru o”baie” in ulei. Prajim aripile la foc moderat, altfel crusta se va arde iar carnea nu se va patrunde.
Cand capata o nuanta auriu-maronie, aripile se scot pe un servetel de bucatarie pana la servire.












Sos tzatziki – ingrediente:
-         200 gr. iaurt
-         4 castraveti
-         1 legatura marar
-         ½ ardei rosu iute
-         2 catei de usturoi
-         1 lingura ulei de masline

Tot ce trebuie sa facem este sa amestecam toate ingredientele enumerate: iaurt, castraveti taiati cubulete mici, mararul tocat, ardeiul iute feliat rondele subtiri, usturoiul pisat. La final se stropeste sosul cu putin ulei de masline.





Sosul se potriveste de minune cu aripioarele crocante.






Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu