Aripioare crocante - ingrediente:
-
7 aripioare de pui
-
condimente care de pui
-
un praf de pulbere chilli
-
pesmet
-
2 oua
-
faina
Se inlatura varfurile aripioarelor, iar restul aripioarei se sectioneaza in 2 bucati,
rezultand in final 14 bucati super crispy, mai mult decat suficiente pentru doi
mari pofticiosi.
Carnea se condimenteaza din belsug, adaugandu-se si un strop
de fulgi de ardei iute pentru o explozie de arome.
Aripile se trantesc prin faina, apoi prin ouale batute si la
urma prin pesmet. Ultimii doi pasi se executa de doua ori, dupa care carnea
este numai bine pregatita pentru o”baie” in ulei. Prajim aripile la foc
moderat, altfel crusta se va arde iar carnea nu se va patrunde.
Sos tzatziki – ingrediente:
-
200 gr. iaurt
-
4 castraveti
-
1 legatura marar
-
½ ardei rosu iute
-
2 catei de usturoi
-
1 lingura ulei de masline
Tot ce trebuie sa facem este sa amestecam toate
ingredientele enumerate: iaurt, castraveti taiati cubulete mici, mararul tocat,
ardeiul iute feliat rondele subtiri, usturoiul pisat. La final se stropeste sosul
cu putin ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu