Ingrediente:
-
500 gr. fasole uscata
-
2 cepe
-
4 foi dafin
-
piper
-
sare
-
usturoi
Fasolea se pune la umflat in apa peste noapte. A doua zi se
pune la fiert si dupa ce a dat in clocot de cateva ori, apa se inlocuieste cu
alta apa calda. Repetam procedeul de 2 ori, a treia apa fiind cea in care va
fierbe fasolea pana la final.
In apa se arunca foile de dafin, cepele intregi si cateva
picaturi de ulei pentru a ajuta fierberea.
Testam bobul pentru a vedea daca a fiert si cand totul este
gata, schimbam oala pe o strecuratoare. J Strecuram fasolea, pastram
ceapa pe care o vom pisa
impreuna cu boabele, dar inlaturam frunzele de dafin.
Potrivim cu sare si piper si adaugam usturoi pisat dupa
gust. Eu am pus 2 capatani maricele, deoarece mie imi place gustul “usturoiat”.
Daca vreti ca fasolea batuta sa iesa mai moale, puteti folosi putina apa in care a fiert fasolea.
Daca vreti ca fasolea batuta sa iesa mai moale, puteti folosi putina apa in care a fiert fasolea.
Servim fasolea cu o prajeala de ceapa asezata deasupra pe
care am preparat-o astfel: se caleste ceapa taiata julienne pana devine
translucida si se adauga o lingura de pasta de tomate, o lingurita rasa de boia
dulce, sare si piper. Se pastreaza pe foc inca 1-2 minute si totul este gata.
Si gata! Se poate servi!
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu