miercuri, 8 octombrie 2014

Ghiveci de legume




Ingrediente:
-         5 cartofi medii
-         1 vanata
-         1 dovlecel
-         200 gr. mazare
-         ¼ varza medie
-         3 cepe
-         2 morcovi
-         2 ardei capia
-         1 ardei iute
-         100 ml ulei
-         2 linguri pasta tomate
-         sare
-         piper
-         tarhon


Pregatim o cratita incapatoare pentru calirea legumelor impreuna, insa intr-o anumita ordine. Cand uleiul este incins, calim intai ceapa taiata julienne, adaugand treptat pentru calire si ardeiul, morcovul, varza, mazarea, vanata si dovleceii.




Cand legumele s-au calit, oprim focul si aruncam in oala si un ardei iute tocat, o lingurita tarhon, sare si piper dupa gust.


Transferam continutul intr-un vas termorezistent si introducem la cuptor nu inainte de a adauga cartofii feliati si pasta de tomate dizolvata in jumatate cana de apa.


Ghiveciul va sta la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu pana se patrund toate legumele, dupa care se va lasa putin pentru a se si rumeni.












Ghiveciul merge perfect atat simplu, cat si langa o friptura dupa placerea inimii. J



Pofta buna!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu