miercuri, 8 octombrie 2014

Fasole batuta




Ingrediente:
-         500 gr. fasole uscata
-         2 cepe
-         4 foi dafin
-         piper
-         sare
-         usturoi

Fasolea se pune la umflat in apa peste noapte. A doua zi se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot de cateva ori, apa se inlocuieste cu alta apa calda. Repetam procedeul de 2 ori, a treia apa fiind cea in care va fierbe fasolea pana la final.
In apa se arunca foile de dafin, cepele intregi si cateva picaturi de ulei pentru a ajuta fierberea.


Testam bobul pentru a vedea daca a fiert si cand totul este gata, schimbam oala pe o strecuratoare. J Strecuram fasolea, pastram ceapa pe care o vom pisa impreuna cu boabele, dar inlaturam frunzele de dafin.


Potrivim cu sare si piper si adaugam usturoi pisat dupa gust. Eu am pus 2 capatani maricele, deoarece mie imi place gustul “usturoiat”.
Daca vreti ca fasolea batuta sa iesa mai moale, puteti folosi putina apa in care a fiert fasolea.



Servim fasolea cu o prajeala de ceapa asezata deasupra pe care am preparat-o astfel: se caleste ceapa taiata julienne pana devine translucida si se adauga o lingura de pasta de tomate, o lingurita rasa de boia dulce, sare si piper. Se pastreaza pe foc inca 1-2 minute si totul este gata.





Si gata! Se poate servi!




Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu