Ingrediente:
-
2
oua
-
100
ml ulei
-
400
gr faina
-
300
gr zahar
-
1
plic praf copt
-
1
linguri zahar pudra
-
1
lingurita scortisoara
-
esenta
vanilie
Astazi propun ceva dulce si usor, ca doar afara
temperaturile au crescut si nu vrem sa stam prea mult in bucatarie: biscuiti su
scortisoara. Biscuiti sunt perfecti atat pentru adulti alaturi de o cafea, cat
si pentru copii alaturi de un pahar de lapte caldut. Biscuitii sunt pe atat de
gustosi, pe cat reteta este atat de simpla.
Ingredientele prezentate mai sus sunt suficiente pentru
34 de bucati de dimensiune medie.
Sa incepem! Ouale se mixeaza cu zaharul tos, pana cand
acesta se topeste, dupa care putem adauga uleiul treptat.
Cernem cu grija faina si praful de copt, si le adaugam
peste ouale mixate.
Pentru inceput putem folosi mixerul, insa pe masura ce
faina se incorporeaza in aluat, vom vedea ca trebuie sa renuntam la mixer si sa
framantam manual aluatul obtinut.
Aromatizam aluatul cu esenta de vanilie si GATA!
Cu ajutorul palmelor modelam bilute pe care le tavalim in
scortisoara si zahar pudra.
Asezam bilutele in tava de cuptor, tapetata cu foaie de
copt, si le aplatizam cu ajutorul unui pahar suficient cat sa vedem ca marginea
bilutelor se crapa usor.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade
Celsius pentru 8 minute.
Cand cele 8 minute au trecut, scoatem tava cu biscuit din
cuptor si cu grija transferam biscuit pe un gratar pentru a se raci. Vom
abserva ca in momentul in care scoatem biscuitii din cuptor, acestia sunt
foarte moi, insa pe masura ce se racesc, acestia capata textura unor biscuiti
cumparati.
Reteta este preluata de la Ioana (e-retete.ro).
Multumesc!!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu