joi, 15 iunie 2017

Biscuiti cu scortisoara




Ingrediente:
-          2 oua
-          100 ml ulei
-          400 gr faina
-          300 gr zahar
-          1 plic praf copt
-          1 linguri zahar pudra
-          1 lingurita scortisoara
-          esenta vanilie

Astazi propun ceva dulce si usor, ca doar afara temperaturile au crescut si nu vrem sa stam prea mult in bucatarie: biscuiti su scortisoara. Biscuiti sunt perfecti atat pentru adulti alaturi de o cafea, cat si pentru copii alaturi de un pahar de lapte caldut. Biscuitii sunt pe atat de gustosi, pe cat reteta este atat de simpla.
Ingredientele prezentate mai sus sunt suficiente pentru 34 de bucati de dimensiune medie.
Sa incepem! Ouale se mixeaza cu zaharul tos, pana cand acesta se topeste, dupa care putem adauga uleiul treptat.
Cernem cu grija faina si praful de copt, si le adaugam peste ouale mixate.
Pentru inceput putem folosi mixerul, insa pe masura ce faina se incorporeaza in aluat, vom vedea ca trebuie sa renuntam la mixer si sa framantam manual aluatul obtinut.
Aromatizam aluatul cu esenta de vanilie si GATA!


Cu ajutorul palmelor modelam bilute pe care le tavalim in scortisoara si zahar pudra.


Asezam bilutele in tava de cuptor, tapetata cu foaie de copt, si le aplatizam cu ajutorul unui pahar suficient cat sa vedem ca marginea bilutelor se crapa usor.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 8 minute.
Cand cele 8 minute au trecut, scoatem tava cu biscuit din cuptor si cu grija transferam biscuit pe un gratar pentru a se raci. Vom abserva ca in momentul in care scoatem biscuitii din cuptor, acestia sunt foarte moi, insa pe masura ce se racesc, acestia capata textura unor biscuiti cumparati.


 Reteta este preluata de la Ioana (e-retete.ro). Multumesc!!


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu