Ingrediente:
Blat:
- 10 albusuri
- 4 linguri faina
- 500 gr. zahar
- 350 gr. nuca
Se fac 2 blaturi identice din 5
albusuri, 250 gr. zahar, 2 linguri faina si 175 gr. nuca, astfel:
Nuca se tine la cuptorul incins dar
oprit, pana cand acesta se raceste complet. Apoi cu facaletul
maruntim nuca.
Batem albusurile spuma cu zaharul, pana
obtinem o bezea lipicioasa.
Adaugam faina si apoi nucile, si
amestecam bine compozitia.
Ungem bine tava cu ulei, asezam foaia
de copt si dam blatul la cuptor pentru 20-25 minute.
Repetam operatiunea pentru a obtine si
cel de-al doilea blat.
Crema:
- 10 galbenusuri
- 6 linguri faina
- 4 pachete zahar vanilat
- 250 gr. zahar
- 750 ml lapte
- 1 pachet unt
- ½ lamaie (zeama)
Frecam galbenusurile cu zaharul si
zaharul vanilat, pana obtinem o pasta de consistenta smantanii.
Adaugam faina, apoi laptele rece.
Omogenizam.
Fierbem crema la bain-marie, avand
grija sa mestecam constant pentru a nu se prinde crema.
Cand crema s-a ingrosat, oprim focul si
adaugam zeama de lamaie dupa gust si untul. Amestecam energic pentru
a ajuta untul sa se topeasca.
Lasam crema sa se odihneasca pentru 15
minute.
Asamblam prajitura astfel: blat, crema
din care oprim 2 linguri de crema, blat, cele doua linguri de crema
puse deoparte, nuca maruntita presarata peste prajitura.
Si totul e gata.
Pofta buna!
O fost buna! :)
RăspundețiȘtergere