vineri, 14 noiembrie 2014

Prajitura Mina



Ingrediente:

Blat:
  • 10 albusuri
  • 4 linguri faina
  • 500 gr. zahar
  • 350 gr. nuca

Se fac 2 blaturi identice din 5 albusuri, 250 gr. zahar, 2 linguri faina si 175 gr. nuca, astfel:
Nuca se tine la cuptorul incins dar oprit, pana cand acesta se raceste complet. Apoi cu facaletul maruntim nuca.
Batem albusurile spuma cu zaharul, pana obtinem o bezea lipicioasa.


Adaugam faina si apoi nucile, si amestecam bine compozitia.




Ungem bine tava cu ulei, asezam foaia de copt si dam blatul la cuptor pentru 20-25 minute.



Repetam operatiunea pentru a obtine si cel de-al doilea blat.

Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 4 pachete zahar vanilat
  • 250 gr. zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • ½ lamaie (zeama)

Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtinem o pasta de consistenta smantanii.


Adaugam faina, apoi laptele rece. Omogenizam.



Fierbem crema la bain-marie, avand grija sa mestecam constant pentru a nu se prinde crema.


Cand crema s-a ingrosat, oprim focul si adaugam zeama de lamaie dupa gust si untul. Amestecam energic pentru a ajuta untul sa se topeasca.


Lasam crema sa se odihneasca pentru 15 minute.


Asamblam prajitura astfel: blat, crema din care oprim 2 linguri de crema, blat, cele doua linguri de crema puse deoparte, nuca maruntita presarata peste prajitura.





Si totul e gata.

Pofta buna!


Un comentariu: