Ingrediente:
-
3 vinete medii
-
1 ceapa
-
2 linguri pasta tomate
-
1 capatana usturoi
-
1 legatura patrunjel
-
1-2 linguri faina
-
sare
-
piper
-
ulei pentru prajit
-
3 pahare apa
Vinetele se taie rondele mai groase pentru a nu se
“dezintegra” in mancare si se prajesc in ulei pe ambele parti, dupa care se
scot pe o farfurie.
Intr-o oala se caleste ceapa tocata marunt pana devine
lucioasa si se adauga pasta de tomate, plus inca 3 pahare de apa calduta.
Se lasa sosul sa dea in clocot 10 minute iar apoi se adauga
cu grija vinetele pentru a nu se faramita.
Pentru ca sosul sa “imprumte” gustul de vinete, se lasa pe
foc impreuna inca 15 minute.
Ne pregatim sa ingrosem mancarea. Se pregateste un sos alb
din faina si putina apa. Sosul alb se adauga usor in oala, folosindu-ne de
lingura pentru a agita sosul unde turnam faina diluata. Adaugam si usturoi
pisat, sare si piper.
Dupa cateva clocote, oprim focul si aruncam in mancare o mana
de patrunjel.
Pofta buna!!
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu