miercuri, 8 octombrie 2014

Cartofi dauphinoise




Ingrediente:
-         1,5 kg cartofi
-   1 ceapa
-         200 g cascaval
-         300 ml smantana
-         cimbru verde
-         4 foi dafin
-         4-5 catei de usturoi
-         sare
-         Apa calduta

Totul se prepara in tava ce va urma sa fie introdusa in cuptor.
Cartofii se curata de coji si se feliaza in rondele subtiri si se sareaza. Se amesteca cu ceapa taiata julienne.



Smantana se dilueaza cu putina apa calduta intrucat are o textura mai groasa iar cartofii trebuie sa se patrunda suficient. Insa daca smantana este fluida, acest lucru nu este necesar. Smantana se arunca peste cartofi impreuna cu foile de dafin, cimbrul si usturoiul pisat.



Intreaga compozitie se amesteca cu doua treimi din cascavalul ras iar restul cascavalului se presara peste cartofi pentru a capata o crusta crocanta.



Cartofii se servesc fierbinti pentru a ne bucura de textura cremoasa.




Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu