Ingrediente:
Blat:
-
120 gr. faina
-
5 oua
-
30 ml apa
-
1 lingurita praf de copt
-
30 gr. cacao
-
100 gr. zahar
-
1 plic zahar vanilat
Primul pas: separam galbenusurile de albusuri. Mixam bine
galbenusurile cu sare, apa si vanilie, apoi combinam acest amestec cu
albusurile batute spuma.
Incorporam treptat faina, praful de copt si cacao si gata
blatul.
Ultimul pas si cel mai usor: introducem blatul la cuptor
pentru 20 minute (tava 20x30) pana trece testul scobitorii.
Crema:
-
3 oua
-
150 ml.lapte
-
100 gr. zahar
-
500 ml. frisca
-
1 plic gelatina
-
esenta de rom
Crema este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa! Preagatim
gelatina cu laptele rece conform instructiunilor de pe pachet.
Gelatina dizolvata, zaharul si ouale se pun intr-un vas la
bain-marie avand grija sa amestecam constant pana cand amestecul capata
consitenta dorita. Cand crema s-a ingrosat, retragem vasul de pe baia de aburi
si lasam crema la racit.
Intre timp batem frisca. Atentie: frisca trebuie sa fie rece
pentru a se inchega mai bine.
Amestecam crema racita cu frisca batuta si esenta de rom,
mixand pana obtinem o compozitie omogena.
Sirop:
-
100 ml. zahar
-
esenta de rom
-
zahar
Cat timp crema se raceste putem pregati si siropul din
zahar, esenta de rom si apa calda care sa ajute dizolvarea zaharului. Lasam la racit
si siropul.
Asamblam prajitura: insiropam blatul si nivelam crema.
Pentru un aspect mai deosebit – trasam linii cu furculita si presaram nuca de
cocos.
Si gata!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu