miercuri, 25 martie 2015

Cartofi cu rozmarin si cimbru




Ingrediente:
- 7-8 cartofi rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- rozmarin
- cimbru
- sare
- ulei

Punem la fiert apa cu putina sare si ne apucam de pregatit cartofii. Daca sunt cartofi noi este de ajuns sa ii spalam bine insa daca sunt cartofi vechi va trebui sa folosim buretele de sarma. Taiem cartofii felii de 2 cm grosime si ii aruncam in apa clocotinda timp de 8 minute.
Testam cartofii cu cutitul si cand sunt pe trei sferturi fierti ii strecuram si ii pregatim pentru cuptor. 
Turnam ulei in tava si ungem bine cartofii cu ulei. Adaugam usturoiul feliat si ceapa taiata julienne. Pentru un gust aparte, macinam in mojar 1 lingurita rozmarin cu 1/2 lingurinta cimbru uscat.
Presaram sare si amestecul de ierburi peste cartofi, agitand bine cartofii in tava si bagam la cuptor pana se rumenesc.


Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu