Ingrediente:
- ½ piept pui
- o cana orez
- 1 ½ ardei rosu
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- varza
- ulei de masline
- sos soia
- pasta ardei iute
- sos soia
- piper
Intai, taiem carnea in fasii subtiri si, cat timp pregatim restul ingredientelor,o punem la marinat in sos de
soia (trebuie sa stea circa 30 minute).
Tocam varza; taiem ardeiul, morcovii si ceapa
julienne; feliem usturoiul.
Punem 2 cani de apa la fiert si, in
momentul in care incepe sa fiarba apa, adaugam orezul, bine spalat
in cateva ape. Lucram deci cu 1 parte orez la 2 parti apa.
Acoperim oala cu folie de aluminiu si capac, si lasam
la foc mic pentru 15 minute.
Ne apucam de legume. Incingem, intr-o
tigaie mare sau intr-un wok, 100 ml ulei de masline si adaugam ceapa
si usturoiul. Lucram numai cu foc mare.
Calim pentru 2 minute, si
adaugam carnea amestecand continuu in tigaie pana se prajeste (5-6
minute sunt suficiente).
Adaugam morcovii. Apoi din 30 in 30
secunde restul legumelor: ardeiul si varza.
Nu uitam sa punem si un
varf de lingurita de pasta de ardei iute (daca nu aveti, atunci
caliti un ardei iute taiat bucati mari impreuna cu ceapa si
usturoiul) si piper. Tinem pe foc inca cateva minutele pentru a se
patrunde legumele dar sa ramana inca crocante.
Daca mai este nevoie de ulei,
suplimentam.
Intreaga prajeala va fi gata in acelasi
timp cu orezul, nu dureaza mai mult de 15 minute.
Cand orezul este gata, il adaugam peste
legume impreuna cu sos de soia dupa gust. Nu folosim deloc sare, dam
gust mancarii cu sosul de soia.
Inca 30 secunde si gata! Puteti pofti
la masa!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu