Ingrediente:
- 300 gr. spaghete
- 1 borcan ciuperci feliate
- 500 gr. carne tocata
- 3 linguri pasta tomate
- 4 catei usturoi
- 3 linguri ulei masline
- 1 ardei iute sau pasta de ardei iute dupa gust
- oregano
- busuioc
- sare
- piper
Usturoiul feliat se caleste in uleiul
incins pentru 1 minut pentru aroma, amestecand continuu, deoarece,
daca usturoiul se va arde, acesta va deveni amarui.
Se adauga ciupercile spalate si surse
bine, bine...nu am vrea ca uleiul sa ne stropeasca si sa avem
“accidente de munca” :-) .
Le calim pentru cateva minute iar apoi
adaugam carnea. Tinem totul pe foc pana ce carne devine alba iar
sucul lasat de aceasta dispare. Pentru a evita formarea de bulgarasi
de carne, folosim lingura pentru a-i sfarama.
Dizolvam pasta de tomate in suficienta
apa caduta pentru a acoperi compozitia din tigaie.
Odata cu sosul adaugam si ardeiul iute
si lasam se fiarba pana cand sosul se reduce si se ingroase. (Eu
folosesc multa pasta de ardei iute … acum dupa gustul
fiecaruia ......)
Cu 5 minute inainte de a opri focul,
adaugam ½ lingurita busuioc uscat, ½ lingurita oregano uscat, piper
si sare dupa gust.
Fierbem spaghetele dupa instructiunile
de pe pachet si putem chema pofticiosii la masa :-) .
Pofta buna!