Aceasta reteta este una delicioasa, simpla si satioasa. Se prepara in aproximativ 20 minute si ies 4 portii generoase.
Pentru cei care nu sunt fani pui, pieptul de pui poate fi inlocuit cu bacon, poate chiar si kaiser. Pasii de preparat sunt aceeasi, insa pastele isi vor schimba total aroma, simtindu-se gustul de afumat in fiecare imbucatura.
Avem nevoie de:
- 400 g. paste
- 1 piept pui / 350 gr. kaiser
- 500 g ciuperci proaspete
- 200 g smantana
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- busuioc
- oregano
- ulei de masline
- sare
- piper
Intrucat sosul se face repede si nu putem sa il lasa nesupravegheat pe aragaz cat timp mai curatam o ciuperca sau tocam usturoi, punem apa cu sare si putin ulei pe foc pentru paste cat timp pregatim ingredientele pentru sos.
Cand apa incepe sa dea in clocot se adauga pastele care se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie incapatoare turnam 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt pana se patrunde si devine lucioasa.
Cand carnea s-a patruns, adaugam ciupercile taiate felii subtiri si tragem totul in tigaie pana scade apa lasata de ciuperci.
Cand carnea si ciupercile au capatat aspect rumen se adauga smantana care poate fi atat smantana de gatit de la Gran Cucina sau Dorna, cat si smantana obisnuita insa cu o grasime de peste 20% (smantana se subtiaza cu o ceasca de apa daca textura smantanii nu este cremoasa).
Se da sosul in cateva clocote pentru coagularea sosului iar cu 5 minute inainte de a retrage tigaia de pe aragaz si adauga sare, piper, usturiu pisat, oregano si busuioc uscat dupa gust.
Se opreste aragazul si pentru un gust mai pronuntat, la final se toaca si adauga in sos cateva frunze de busuioc proaspat.
Se opreste aragazul si pentru un gust mai pronuntat, la final se toaca si adauga in sos cateva frunze de busuioc proaspat.
Pastele fierte si scurse de apa, se amesteca cu sosul alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu