Ingrediente:
-
1 piept pui / 900 gr. pulpa porc
-
3 ardei rosii
-
3 cepe
-
3 rosii
-
5 catei usturoi
-
150 gr. orez
-
ardei iute
-
200 ml ulei
-
1 legatura patrunjel
-
piper
-
sare
Pieptul de pui, spalat si curatat, se taie cuburi si se
prajeste in 100 ml ulei. Cand carnea se rumeneste, se scoate separat pe
farfurie iar uleiul ramas este folosit la calirea legumelor.
Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul ramas in oala, pana
cand aceasta devine lucioasa.
Se adauga ardeiul tocat marunt, si se caleste
alaturi de ceapa pana se inmoaie usor.
Rosiile descojite si tocate marunt se adauga in oala,
impreuna cu usturoiul. Se tine totul pe foc pentru 10 minute.
Se incalzeste 1 litru de apa si se toarna peste legume,
neoprind astfel gatitul acestora.
Intre timp, intr-o alta tigaie, incingem 100 ml ulei si
tragem in uleiul incins orezul, pana cand acesta devine usor brun.
In oala cu legume se adauga carnea, orezul, ardeiul iute, sare si piper dupa gust, si se introduce la cuptor, cu capacul pus, pana ce orezul “infloreste” si absorbe toata apa.
Cand se intampla acest lucru, dam la o parte capacul si mai lasam 10 minute la cuptor, nu inainte de a presara patrunjelul tocat.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu