Ingrediente:
-
1,5 kg cartofi
-
5 cepe
-
400 gr kaiser afumat
-
1 lingurita piper macinat
-
2 lingurite boia dulce
-
1 lingurita sare
-
100 ml ulei
Cartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Daca
furculita patrunde usor in cartof, atunci cartofii se pot lua de pe foc. Se curata de coaja si se taie in cubulete de 2-3 cm.
Vom avea nevoie de o oala antiaderenta pentru a nu exista
riscul de prindere a mancarii de fundul vasului.
Ceapa se taie marunt. La fel si kaiserul, de dimensiunea unei imbucaturi. Se arunca totul in uleiul incins si le calim impreuna pana ceapa devine translucida iar kaiserul capata o culoare rumena.
Condimentele (sare, piper si boia dulce) se amesteca si se
calesc 1 minut alaturi de ceapa si kaiser, dar la foc mic pentru a nu se arde.
Se adauga si cartofii feliati, amestecand usor pana ce toate
bucatile se “murdaresc” cu prajeala pregatita anterior.
Se verifica daca mancarea mai are nevoie de sare si mai
lasam pe foc 10 minute, avand totusi grija sa nu se arda.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu